Потребители на линия

В момента има 47 посетителя в сайта

Категории Новини

Обяви

КУПИ ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

 

Преди вирусите се правеха с цел хакера/програмиста да придобие слава (за това в доста от кодовете на вирусите имаше и името на създателя).
Това търсене на слава отдавна е останало в миналото и в днешно време всичко се прави за пари. Това е и случая с новия вирус от типа ransomware. След заразяване, вируса криптира всички .doc/.docx/.jpg/.xls/.xlsx/.csv/.wps и много други файлове, които хакера мисли, че биха били важни за потребител. След като свърши с криптирането, изтрива оригиналните файлове и показва следното съобщение

 

 За да отключите файловете си и да можете да ги ползвате, хакера иска откуп от 2 BTC (2 биткойна), което по днешна цена (24.11.2013) за 2BTC =  1364.00 USD.

Ако не платите, след 100 часа (толкова е времето оставено в 99% от случаите) ключа с който са криптирани файловете ще бъде изтрит и няма да можете да получите достъп до файловете.

Щом и полицейското управление в Масачузетс се е принудило да плати откупа, след като компютър на който се пазят важни снимки и документи се е заразил в началото на месец ноември 2013. След плащането са получили достъп до файловете си и са продължили нормално работата си.

Проследяването напарите е напълно невъзможно, защото като метод на плащане се използва Bitcoin системата, която не може да се проследи. Преди това сигурно биха ползвали известната online система за разплащане LibertyReserve, но същата беше затворена от американските власти за пране на пари в особено големи размери.  Очаква се в близкото бъдеще да се появят и нови варианти на този ransomeware вирус, който ще става все по популярен в хакерските среди, заради бързия начин на печелене на огромни суми. Тази схема не би била приложима в миналото, защото полицията можеше да проследи парите и да види къде ще отидат. С наличието на Bitcoin системата за разплащания, проследяването на парите е трудно и в 99% от случаите невъзможно.