Потребители на линия

В момента има 76 посетителя в сайта

Категории Новини

Обяви

КУПИ ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

Чувал с бюлетини е открит в късния следобед вчера. Бюлетините са били в източния край на палата №6 на пловдивския панаир. 

От 16 РИК - Пловдив град уточниха обаче, че бюлетините са празни, тоест с тях не е гласувано и че те по никакъв начин не могат да повлияят на резултатите от гласуването в Пловдив.
Окръжна прокуратура Пловдив е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 282 от НК срещу Неизвестен извършител по постъпил сигнал от ОДМВР Пловдив, че следобед на 13.05.2013 г. в палата №6 на Пловдивския панаир чистачка е открила чувал с бюлетини.

Прокуратурата е разпоредила извършването на оглед в панаирната палата и изясняване на всички обстоятелства относно движението на документи и бюлетини в изборния ден, както и относно вида и бройката на намерените бюлетини.

Прокуратурата ще провери и доколко случаят касае формален технически пропуск на ангажираните с изборите лица.

Според чл. 282 от НК длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици се наказва с лишаване от свобода до 5 години, като съдът може да постанови и лишаване от права да се заема определена държавна или обществена длъжност, или с пробация.