Потребители на линия

В момента има 29 посетителя в сайта

Категории Новини

Обяви

КУПИ ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

Много хора алармираха,че Facebook може да стане платен. Много хора се съмняваха,че това може да стане истина, но ето, че се появиха нови платени опции в Facebook, за част от абонатите. 

Нов експеримент на социалната мрежа ще позволи на потребителите да пращат платени лични съобщения

Facebook разкриха, че тестват нова услуга, която ще е достъпна само до ограничен брой потребители и ще им позволи да изпращат платени съобщения, което пък ще донесе допълнителни печалби за социалната мрежа.

До сега системата за разпращане на лични съобщения позволяваше на смислените съобщения, например на тези от собствените приятели ( или ако човека на който пишете е приятел на ваш приятел), да отиват директно в кутията Inbox, а тези, които не са чак толкова свързани, отчиташе като потенциален спам и изпращаше в кутията Други/Other (която почти никой не проверява и повечето потребители даже не го виждат и не знаят как да отворят).

"Днес стартираме малък експеримент, за да тестваме полезноста от икономически сигнали, за да определяме свързаността", заявиха от Фейсбук.

"Тестът ще бъде достъпен за малък брой потребители и ще им даде възможност да платят малка сума, с помощта на което съобщенията им ще бъдат изпращани в кутията Inbox вместо в Other на получателя, без значение от връзката между двамата."

Това е наложителна стъпка за да се спрат СПАМ съобщенията (или поне тези които не си плащат за това) изпращани от хората до непознати.

От компанията споменаха, че таксата в тестовия период е $0.18 на съобщение, но според тях все още се търси "оптималната" цена. Потребителите ще получават само по едно платено съобщение на седмица.

Според Facebook услугата може да бъде много полезна в някои ситуации, като ще позволи на потребителите да изпращат съобщения до хора, с които са се запознали на презентация или пък искат да се свържат с някого по работа или свободна позиция.

Социалната мрежа, която стана публична компания миналата година, търси всякакви начини да извлече по-високи приходи и печалба и по този начин да увеличи цената на акциите си на борсата. Така създаде редица нови услуги и тестове през последните месеци (някои успешни, други тотален провал). През сепрември дадоха възможност да произвеждащите и продаващите в интернет да рекламират своите продукти (чрез рекламни постове и платени предложения към своите потребители).

 

 Разбира се, не всички съобщения ще се таксуват по 0.18$.
Ако решите да пишете на собственика и създателя на Facebook Марк Зукърбърг, ще трябва да се бръкнете и да платите 100$. Цената на съобщенията към известни личности притежаващи Facebook профили, ще се определя от това колко човека искат да им пишат.

 

 

Доколко успешен ще е този ход на Facebook за момента не можем да кажем. Това определено ще покачи приходите на компанията (които основно идват от реклама) и ще вдигне цената им от 27$ на акция на борсата.