Потребители на линия

В момента има 16 посетителя в сайта

Категории Новини

Обяви

КУПИ ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

- Представете се за нашите читатели.

- Казвам се Иван Савов и съм от гр.Пловдив. На 27 години съм и се занимавам с компютри от 10 годишен. В началото се интересувах само от игри, но в последствие започнах и да човъркам тогавашния ми компютър (486 с 64 МБ рам и 800 МБ диск). Разбира се след това компютъра не ставаше за нищо, но това беше важен урок за мен и желанието ми да се занимавам с компютри се засили.

 

 - Кой ще наглася компютъра който ще ползвате при опита за рекорд ?

Аз лично ще го настроя 2 дена преди това. На него няма да има нищо друго освен самата игра и всичко ще е нагласено по моя преценка. Ще спря всички излишни неща, за да може играта да върви добре и да няма аварии по време на рекорда.

- Значи сте запален по компютрите? Не изглеждате като типичния стереотип за gamer.

Ами предполагам как си представят повечето хора геймърите. Да кажем, че аз не съм типичния геймър. Определено не прекарвам цялото си свободно време пред компютъра. Обичам да излизам и да обикалям из нашата родина.

 

 

Имаме уникална природа, която за съжаление не ценим. Освен екскурзиите из България имам и друго голямо хоби (освен компютрите). Другото ми голямо хоби е мотоциклетизма.

 

 

Имам А категория от 2003 и карам мотоциклет от 2010.

 

 

Много се запалих и даже вече, за съжаление, имам първата си катастрофа (не по моя вина разбира се) с мотора.

       

 

Общо взето водя доста интензивен живот извън компютърното пространство. Наблюдава, че повечето деца в днешно време прекарват прекалено много време пред компютъра. Когато аз бях малък непрекъснато излизах навън. Имах си и компютър вкъщи (мисля, че споменах за него по рано), но въпреки това в всеки свободен момент бях навънка и си играех с връстниците ми. Днешните деца седят по цял ден и играят игри или кибичат в Facebook. Това едно време го нямаше. За съжаление това води до страшно затлъстяване още от ранна детска възраст, което ще окаже лошо влияние при бъдещето им.

- Как решихте да кандидатствате за рекорд на Гинес ?

- Ноември 2012 година прочетох за опита за подобряване на сегашни рекорд от 120 часа и 7 минути. Новината беше за човек играл 130-135 часа. За негово съжаление, въпросния човек не беше прочел правилата на Гинес. За да кандидатстваш за опит за рекорд се подават документи предварително. След това се чака за одобрение и разрешение да се опиташ да подобриш рекорда за който си кандидатствал. Тогава реших и аз да подам документи и получих отговор 3 месеца по късно, че съм одобрен и мога да се пробвам.

- Можете ли да разясните по подборно как стои въпроса с кандидатстването и какви са правилата при самия рекорд ?

Ами както казах вече, за сами рекорд се кандидатства преди да го пробвате. Ако искате по бързо одобрение (до 2 седмици) се заплаща такса. Ако не искате да плащате таксата се чака от 3 до 6 месеца. След като сте одобрени ви пращат по e-mail-а писмо с информация относно рекорда и правилата които трябва да се спазват. За всеки рекорд има различни правила. Рекорда за който аз кандидатствам (най дълго играене на FPS) правилата са следните:

1. На всеки изигран час се акумулират 10 минути почивка.

2. Почивката може да се ползва наведнъж (например след 10 изиграни часа имате право на 100 минути почивка)

3. Не е позволено прекъсването на играта за повече от 20 секунди (под прекъсване  се има предвид ставане от компютъра и т.н.). Зареждането на нивата, изчакването при събирането на играчите и т.н. не се брои като прекъсване на играта.

4. По време на игра е позволено яденето и пиенето (като играта не трябва да се прекъсва за повече от 20 секунди)

5. Позволено е да се играе какъвто и да е вариант на играта (дори и Single Player)

6. Рекорда може да се постави на компютър или игрова конзола. Забранено е модифицирането на конзолата или ползването на хакове по време на играта.

7. Рекорда трябва да се постави на публично място. Всеки желаещ да гледа трябва да има свободен достъп по време на изпълнението на рекорда.

8. Рекорда е забранен за лица под 16 години и може да се постави с разрешението на родителите си, ако са между 16 и 18.

9. Рекорда трябва да се наблюдава от стюарди. В задълженията на стюардите е да  записват имената и телефон за контакт на всички наблюдатели които имат желание да се запишат.

10. Освен самите стюарди, през цялото време  трябва да има поне 2-ма свидетеля които записват какво е ставало по време на рекорда (почивки, проблеми с интернет и т.н.). Свидетелите могат да наблюдават събитието на смени, но са длъжни да записват кой кога е бил на смяна и до колко часа е наблюдавал събитието.

- Какво става ако успеете да подобрите рекорда ?

След подобряване на рекорда, се събират всичките доказателства които са записани по време на рекорда и се изпращат до адреса на Гинес в Англия. След това има проверка на изпратените доказателства и изпращане на диплома и книга с добавения рекорд. 

- А как ще успеете да издържите с толкова малко сън през тези 6 дена ?

След дългите нощи прекарани пред компютъра (било то заради работа/игра или учене) съм свикнал с 4-5 часа сън на денонощие. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ТОВА НА НИКОЙ ПОДРАСТВАЩ. Спането е важно нещо и не бива да прекарвате повече от няколко часа пред компютъра. Преди започването на рекорда ще прекарам няколко дена с нормален сън (по 8-12 часа на денонощие) и ще започна рекорда с свежи сили. В никакъв случай няма да наблягам на енергийни напитки и кафета. 

 

 

Ще се възползвам от енергийни напитки в втората част от рекорда. В първите 48 часа ще играя само с мои сили.

- Ами освен да ви пожелаем успех и дано успеете. Последни пожелание или благодарности към някой ?

 Искам да благодаря на приятелката си за търпението и липсата ми през тези няколко дена докато поставя рекорда. Благодарност към шефа ми, че ме освободи по време на рекорда. Благодарности към спонсорите повярвали в мен и решили да ме спонсорират по един или друг начин през тези трудни времена. Пожелание към всички българи да се стремят към мечтите си и постепенно да ги осъществяват.

 

Официални спонсори на опита за Рекорд

 Computer Market

 Internet Club Mrejata