Анкета

Потребители на линия

В момента има 5 посетителя в сайта

Категории Новини

Обяви

КУПИ ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

Инфо

 

КУПИ ПОДАРЪК.КОМ - ПОДАРЪЦИ И ГОЛЯМ ИЗБОР ЗА ВСЕКИ

ПОДАРЪЦИ ЗА ВСЯКАКЪВ ПОВОД

ПОДАРЪЦИ ЗА ПРИЯТЕЛИ, РОДНИНИ И КОЛЕГИ

В живота си човек си задава много въпроси. Ето част от отговорите на въпроси които си задаваме поне веднъж в живота.

1. Защо лепилото не залепва по вътрешната страна на шишенцето?

В повечето случаи, лепилото трябва да си взаимодейства с въздуха, за да се втвърди.Затова ако случайно не затворите добре тубичката, обикновено лепилото изсъхва и не може да се ползва.

2. Как се нарича мъжката балерина?

Мъжът, танцуващ балет, не се нарича балерин, а балетист.

3. Защо в края на книгите има празни страници?

Причината е, че книгите обикновено се печатат от големи листове хартия, които се делят на 8,16 или 32 листа. Празните страници са останалите до това число.

4. Защо булчинските рокли са бели?

Булчинската рокля е можела да бъде всякакъв цвят, просто най-хубавата рокля, която жената е притежавала. Бялата рокля се е наложила след като кралица Виктория я популяризира през 19-ти век със своята сватба.

5. Защо американците наричат спорта си футбол, след като не ритат топката?

Американският футбол е произлязъл от ръгбито, което пък е дошло от футбола, който познаваме ние. От там и връзката с името, макар правилата да са се изменили до толкова, че играчите вече не ритат топката, а я хвърлят.

6. Защо на слънцето кожата потъмнява, а косата изсветлява?

И в двата случая слънцето унищожава меланина, пигмент в кожните клетки. Но ключовата разлика е, че косата е съставена от мъртви клетки, а кожата ви е жива. Меланинът остава унищожен в косата ви и тя изсветлява, докато кожата произвежда нов меланин, който замества изгубения пигмент.

7. Защо небето е синьо?

Може би гледайки към небето често се чудите откъде идва този красив син цвят. В природата няма нищо случайно и синьото небе не прави изключение. Зад него се крие истински научен феномен, познат като законът на Релей. Това е когато много малки частици разпръсват светлината в различни посоки. Частиците са с по-малка дължина от тази на светлината, а понякога дори и с големината на атом.

Когато светлината преминава през атмосферата на Земята, една част от нея не среща почти никакво съпротивление. Останалата обаче не успява да премине и се поглъща от газовите молекули в атмосферата. Макар те да поглъщат всички цветове, небето става синьо, защото молекулите поглъщат по лесно този цвят и той става доминиращ.

8. Откъде идва песничката „Happy Birthday to You”?

Мелодията идва от песента „Good Morning to All”, която е написана и композирана от Пати Хил и Милдред Джей Хил през 1893г. Мелодията и текстът на „Happy Birthday to You” са регистрирани като запазена марка през 1935г от The Summer Company. Престън Уер Орем и Р.Р. Форман са записани като автори.

Нюйоркската компания Good Morning To You Productions Corp подаде съдебен иск за признаване за недействителни авторските права на популярната песен Happy Birthday to You.

Според тях компанията Warner/Chappel Music Inc незаконно и без всякакви основания настоява, че тя притежава правата върху песента създадена преди повече от 120 години.

Ищците твърдят, че компанията Warner/Chappel Music Inc дълги години задължавала други фирми да плащат лицензионни такси за използването на песента. През март тази година Good Morning To You Productions Corp. са били задължени да платят 1 500 долара за използването на песента във филм, под заплахата от глоба в размер на 150 хиляди долара.

В иска се посочва, че песента е написана през 1893 година от две сестри в щата Кентъки. Скоро след това тя става популярна в цял свят.

 

9. Защо казваме „панталони“ в множествено число, след като са само едни?

Едно време, панталоните са шити от две части, по една за всеки крак. Множественото число на думата се е запазило дори след като панталоните вече се шият от едно парче плат.

10. Къде отиват мазнините, когато отслабнете?

Мастните ви клетки се свиват, докато излишната енергия, складирана в тях, се използва за генериране на топлина и остатъчни продукти като вода и въглероден диоксид. Буквално уринирате, изпотявате и издишвате мазнините си.

 

 

 

 Сваляш клипове от YouTube и ги качваш в Vbox7 = глоба 500 лв.

Жена от Асеновград беше осъдена за това, че е сваляла клипове от YouTube и след това ги е качвала в личния с и профил в Vbox7. Обвинението за нарушаване на закона за авторското и сродните му права беше повдигнато от Районна прокуратура - Асеновград.

За да сключи споразумение, жената се призна за виновна в това, че е сваляла видео клипове от известни сайтове и ги публикувала в личния и профил в vbox7.

Жената е безработна и е качвала клиповете в свободното си време за свое удоволствие и не е печелила пари от това.
Според районната прокуратора на Асеновград, жената е нарушила авторски права на общо 19 "хитови" музикални видео клипове на Кейти Пери, Бионсе и Лейди Гага.

Магистратите прецениха, че жената не е причинила имуществени вреди на притежателите на авторските права и позволиха да бъде сключено споразумение между подсъдимата и Районна прокуратура. Наказанието се състои в срещи с пробационен служител в продължение на година и пробация по местоживеене.

Глобата, която й беше наложена от съда е в размер на 500 лева, а експертизата, назначена по делото, която трябва да бъде платена отново от подсъдимата е в размер на 700 лева.

Това означава, че безработната жена трябва да заплати 1200 лв. за 19 клипа които е качила в профила си.

След тази новина, решихме да проверим как стои въпроса с въпросните изпълнителки в момента

 

 

Сами виждате, че след осъдения ОГРОМЕН ПРЕСТЪПНИК, клипове на въпросните изпълнители продължава да има в сайта.

Сайтът http://razberiep.eu/ създаден по проекта "Как разбираме ЕП" от фирма на Моника Йософова се оказа изработен с безплатна CMS система WordPress, а графичния темплейт на сайта струва 60.

Освен това не са си направили труда да update-нат до последната версия на WordPress, което прави самия сайт уязвима за атаки.

 

 

Този сайт е част от проект, финансиран от Главна дирекция "Комуникация" на Европейския парламент за популяризиране на предстоящите европейски избори. Другите "мероприятия" по този проект са конференция в Софийски университет и конкурс за детска рисунка. Финалът на проекта ще е непосредствено преди евроизборите, когато ще се проведе събитие-симулация на работата на Европейския парламент – "Европейският парламент на живо".

Стойността на цялото това евроугодно пропагандно дело е 118 720 евро. Европарламентът финансира 50% от сумата с грант, а другата половина е осигурена от изпълнителя на проекта "Актив Груп" ЕООД, еднолична собственост на Моника Йосифова.

От Главна дирекция "Комуникации" категорично отхвърлиха съмненията за конфликт на интереси, породени от факта, че Моника Йосифова се явява съпруга на шефа на Партията на Европейските Социалисти Сергей Станишев, която също ще участва в пропагандираните евроизбори. Говорител на ЕП, разясни, че проектът е получил много добра оценка от комисия съставена от 6 "независими" специалисти, всичките работещи в Европейския парламент, а Моника Йосифова не получава заплата по този проект.

 

 

 

Преди вирусите се правеха с цел хакера/програмиста да придобие слава (за това в доста от кодовете на вирусите имаше и името на създателя).
Това търсене на слава отдавна е останало в миналото и в днешно време всичко се прави за пари. Това е и случая с новия вирус от типа ransomware. След заразяване, вируса криптира всички .doc/.docx/.jpg/.xls/.xlsx/.csv/.wps и много други файлове, които хакера мисли, че биха били важни за потребител. След като свърши с криптирането, изтрива оригиналните файлове и показва следното съобщение

 

 За да отключите файловете си и да можете да ги ползвате, хакера иска откуп от 2 BTC (2 биткойна), което по днешна цена (24.11.2013) за 2BTC =  1364.00 USD.

Ако не платите, след 100 часа (толкова е времето оставено в 99% от случаите) ключа с който са криптирани файловете ще бъде изтрит и няма да можете да получите достъп до файловете.

Щом и полицейското управление в Масачузетс се е принудило да плати откупа, след като компютър на който се пазят важни снимки и документи се е заразил в началото на месец ноември 2013. След плащането са получили достъп до файловете си и са продължили нормално работата си.

Проследяването напарите е напълно невъзможно, защото като метод на плащане се използва Bitcoin системата, която не може да се проследи. Преди това сигурно биха ползвали известната online система за разплащане LibertyReserve, но същата беше затворена от американските власти за пране на пари в особено големи размери.  Очаква се в близкото бъдеще да се появят и нови варианти на този ransomeware вирус, който ще става все по популярен в хакерските среди, заради бързия начин на печелене на огромни суми. Тази схема не би била приложима в миналото, защото полицията можеше да проследи парите и да види къде ще отидат. С наличието на Bitcoin системата за разплащания, проследяването на парите е трудно и в 99% от случаите невъзможно.